Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с 145 1.6 Boxer 103 коня, гори много

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

РАЗХОД НА ГОРИВО

КОЛЕГИ, В ФОРУМА КОМЕНТИРАТЕ СЕРВИЗИ В СТРАНАТА КОЙТО СА ЗА ПРЕПОРЪКА, НЯКОЙ МОЖЕЛИ ДА ПРЕПОРЪЧА СЕРВИЗ В ПЛЕВЕН ЗА ДИАГНОСТИКА, ИМАМ АЛФА 146 И НЕСЪМ СИГУРЕН ДАЛИ РАЗХОДА НА ГОРИВО Е В НОРМИТЕ.
    alfa romeo 146 1.6i 103c

Comment

Виж пиши на колегите от Белене - в "Срещи и мероприятия" има тема за срещите им и има номера на Влади - Крусайдър. Те знаят хората в Плевен и околността.
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

обороти на алфа 146

колеги, колко са нормалните обороти на празен ход на алфа146, 1.6i 103c boxer
        alfa romeo 146 1.6i 103c

Comment

въпрос

Първоначално публикувано от plamen petrov
          Приятели,на мен ми даваше също голям разход.Оказа се,че като смених един датчик на блока-бил със съпротивление в него,имитирал е,че колата е загряла на студен старт,и ми качваше разхода.Смених го и всичко е ок.Цената му в Плевен е 27лв.
          -как откри че проблема с преразхода идва от въпросния датчик
          alfa romeo 146 1.6i 103c

Comment

Re: въпрос

Първоначално публикувано от emilpenov
            Първоначално публикувано от plamen petrov
            Приятели,на мен ми даваше също голям разход.Оказа се,че като смених един датчик на блока-бил със съпротивление в него,имитирал е,че колата е загряла на студен старт,и ми качваше разхода.Смених го и всичко е ок.Цената му в Плевен е 27лв.
            -как откри че проблема с преразхода идва от въпросния датчик
            След диагностика на инжекциона

Звънни на Влади да ти каже къде да отидеш или на някоя среща да ти измери с мултицет темп. датчик поне ще ти каже дали ти работи и термостата
            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Re: въпрос

-как откри че проблема с преразхода идва от въпросния датчик[/quote]

След диагностика на инжекциона

Звънни на Влади да ти каже къде да отидеш или на някоя среща да ти измери с мултицет темп. датчик поне ще ти каже дали ти работи и термостата [/quote]

това с диагностиката добре, проблемът е там че, аз съм от плевен и имах предвид къде в плевен се е случило че е попаднал на читав майстор
              alfa romeo 146 1.6i 103c

Comment

наблюдах следния проблем:
                алфа146 1,6І боксер 103к,
                -през зимата след извесно каране в градски условия колата почва да пуши и след извесно каране извън градско спира да пуше, това нормално ли е?
                -при работещ мотор на празен ход като дам пълен ляв или десен на волана хидравлика започва да свири, направиха ми профилактичен реглаж на предницата и свирене изчезна,
                alfa romeo 146 1.6i 103c

Comment

чувал съм в Плевен от Влади за някаква Аутодетелина

а ето го
                  http://www.clubalfaromeo.com/forum/view ... 5%E2%E5%ED

Comment

а можеш ли да кажеш нещо по въпросите който написах по-горе
                    alfa romeo 146 1.6i 103c

Comment

Колата пуши

наблюдах следния проблем:
                      алфа146 1,6І боксер 103к,
                      -през зимата след извесно каране в градски условия колата почва да пуши и след извесно каране извън градско спира да пуше, това нормално ли е?
                      ,
                      най-вероятно пушилката е конденз

Comment

газова уредба за алфа146 1,6І боксер

търся компетентен съвет за или против поставянето на газова уредба на въпросната алфа и всичко по темата
                        alfa romeo 146 1.6i 103c

Comment

Re: газова уредба за алфа146 1,6І боксер

търся компетентен съвет за или против поставянето на газова уредба на въпросната алфа и всичко по темата
                          ПРОТИВ
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ето го и Влади , та значи у Италбулком няма да ти свършат работа ->нямат и апаратура и майстор за това -там са по механиката, може да идеш у сервиза на Бош /пак няма гаранция, но имат екзаминер/или ако ти се разхожда ела до Белене ->има и екзаминер има и майстор спец по италянките.
                            За газовата уредба ->твърдо ЗА, но умната с поставянето -намери си наистина добър сервиз, че нащте коли могат да ти разкажат играта, ако решат да ти правят номера /имаше един такъв лаф за италианските коли и жените... /. Тук в този форум карането на газ не е много на почит, та мое да чуеш доста отрицателни отзиви, обаче ако уредбата е поставена добре си и избиваш парите за 7000 км. /при мен 2.5-3 пъти годишно - е как няма да карам на газ/, обаче ако си рацер ->забрави, ще позагубиш от динамиката.
                            Е ако имаш още въпроси питай!
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

във форума видах снимки от срещата ви в белене и повечето машини бяха 146, ти каква караш и ако е 146 с какъв мотор е, имам предвид ако е 146І боксер 103к да те питам разни конкретни неща и относно сервизите в плевен ходих в елмира там имат комп. за тест но има усещането че човека може да работи с него но нее компетентен дали показателити който вижда са в нормата
                              alfa romeo 146 1.6i 103c

Comment

Урааааа.Вече сичко е наред с Алфата горяща много,оказа се някакъв датчик,който според думите на майстора дето го намери бил такъв че не е въобще за тая кола и затова и тестовете и техниките не са намирали проблем,щото той работи ама не ставал за тая кола.Сега вече 11-12 разход.Супер.

Имам друг въпрос с какво масло е хубаво да карам колата.Щото след 2000 км щте трябва да го сменям,а пък чух 1000 мнения ама да чуя и вашите.Благодаря.
                                145, 1.6 I.E. Boxer
                                Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
                                Subaru Legacy 2.5

Comment

Working...
                                X